دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
حجت الاسلام محمد بارانی

حوزه/ حجت الاسلام بارانی گفت: یکی از ابعاد سبک زندگی یاران امام زمان (عج) معرفت و شناخت است و امام زمان (عج) را در میان جوانان بد معرفی کرده‌ایم و از شخصیت واقعی آن حضرت سخن نگفته ایم.

خبرگزاری «حوزه» - سمنان/  « آدینه های  مهدوی»، یک پرونده خبری در خبرگزاری حوزه است که برای یادآوری عزیزترینی که در این دل مشغولی های زندگی شده است غریب ترین، طرح ریزی شده تا شاید با عنایت حضرت صاحب الزمان (عج) باعث چشاندن نمکی از طعم زندگی مهدوی به جامعه گردد.

حجت الاسلام محمد بارانی، امام جمعه مهدی‌شهر، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در سمنان، از ابعاد سبک زندگی مهدوی و چگونگی رسیدن به این سبک و وظایف منتظران قائم آل محمد(عج) در عصر غیبت سخن گفته است؛ مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می خوانید:

سبک زندگی مهدوی چه ابعادی دارد؟

سبک زندگی مهدوی ابعاد مختلفی دارد؛ نخستین بٌعد در سبک زندگی یاران امام زمان (عج) معرفت و شناخت است.

در علم اخلاق هم می‌گوییم که شناخت ها هستند که نگرش ایجاد می‌کنند یعنی هر بینشی یک نگرش ایجاد می‌کنند و نگرش‌ها احساس ایجاد می‌کنند و احساس ها رفتار ایجاد می‌کنند بنابراین هر رفتاری اگر ما بخواهیم  هر فردی را تغییر بدهیم باید احساسش را درست کنیم.

احساس خوشایندی که به خدا دارد آن احساس خوشایند و  نگرشش را باید درست کنیم نگرشی که به این عالم دارد .  نگرش اگر بخواهد درست شود، لازمه آن بینش است لذا  اولین ویژگی یاران امام زمان (عج)  این است که  آنها دارای بینش های قوی هستند و معرفت های قوی به خدا  و به امام زمان (عج) دارند و این موجب رفتار مهدوی در آنها شده است.

در روایت داریم وقتی امام زمان (عج) ظهور کنند دستشان را روی سر مردم می‌گذارند و آنها عقل هایشان کامل می شود و وقتی عقل شان کامل شود، اخلاقشان هم کامل می شود، پس رابطه است بین میزان عقلانیت و میزان اخلاق و رفتارهایی که دارند این تغییر در حوزه های مختلف اتفاق می افتد.

در حوزه عشق به خدا کسانی که رفتار مهدوی دارند، شب زنده دارانی هستند که صدای مناجات و نجواهایشان با خدای متعال و نمازهای عاشقانه شان با خدای متعال در آیات و روایات ذکر شده  پس در حوزه ارتباط با خدا یک ارتباط عارفانه و عاشقانه دارند.

زیارت آل یاسین یک سبک زندگی مهدوی را نشان میدهد وقتی می گوییم «السَّلاَمُ عَلَیْکَ حِینَ تُصَلِّی» بعد به تمام لحظات و اجزای نماز امام زمان (عج) سلام می‌دهیم؛ «سلام به رکوع قشنگت»، «سلام به سجده زیبایت»، «سلام به قرائت نمازت» و یا «سلام به ذکرت وقتی استغفار می کنی» این نشان میدهد که در سبک زندگی مهدوی مهم ترین چیز یاد خداوند است و یاد خدا هم عارفانه و عالمانه و عاشقانه است.

در ارتباط با مردم و دیگران هم امام زمان (عج) وقتی بیایند از یاران خودشان پیمان می‌گیرند که روابطشان را با دیگران بر اساس  مهربانی و ایثار و خدمت و خالصانه به آنها انجام دهد.

روابط در سبک زندگی مهدوی به حدی از رشد می رسد که  هر کسی هر نیازی دارد دست به جیب برادر دینی اش می‌کند و هر چقدر نیاز دارد، برمی‌دارد، این در حوزه اخلاق برادری است و اخوت و برادری در سبک زندگی مهدوی به این شکل تجلی پیدا می‌کند و در حوزه اقتصادی هم آن چنان عدالت برقرار می شود که هیچ فقیری نمی‌ماند که بخواهد بیاد دست نیاز بلند کند.

حرص از جامعه برداشته می شود و وقتی حرص از جامعه برداشته شود، قناعت جای آن می آید و انسان ها به یک رشد برتر می رسند و وسایل دنیوی و اقتصادی برای آنها بسیار مسئله کوچکی می شود لذا در روایت داریم که گاهی یک فقیر هم اگر پیدا شود که کمی نیاز دارد تا از بیت المال چیزی را بر دارد یک لحظه بعد با خودش فکر می کند که از من حریص تر چه کسی هست؟ چرا من این پول را برداشتم و این پول را سر جای خودش بر می‌گرداند.

در حوزه اقتصادی، عدالت اقتصادی و رشد جامعه به حدی می رسد که به کمترین مواردی که نیازهای واقعی آنان است، قناعت می کنند در حوزه مبارزاتی هم یاران امام زمان (عج) اهل مجاهدت و تلاش هستند و در سبک زندگی مهدوی تلاش و جهاد است که سرلوحه زندگی یاران امام زمان (عج) قرار می گیرد این تغییراتی که در عصر ظهور ایجاد خواهد شد.

چه نوع از زندگی مورد رضایت بخش امام زمان (عج) است؟

زندگی که مورد رضایت امام زمان (عج) باشد، این است که در ۴ رابطه روابط خودمان را اصلاح کنیم، نخست رابطه خودمان را با خدا اصلاح کنیم؛ دغدغه امام زمان (عج)  این است که ما نماز اول وقت بخوانیم. در عصر غیبت شبهات زیاد می شود و فضای جنگ نرم فضای بسیار گسترده می شود، انسان معصیت خدا را انجام ندهد و گناه نکند.

رابطه دوم که نیاز به اصلاح دارد، رابطه انسان با مردم است و بر اساس آنچه در عصر ظهور اتفاق می افتد هر چقدر این رابطه در خدمتگزاری به مردم باشد، رضایت امام زمان (عج) بیشتر خواهد بود.

رابطه سوم که نیاز به اصلاح دارد تا زندگی مورد رضایت امام زمان (عج) باشد، رابطه انسان با مسائل اقتصادی است و حلال و حرام در عصر غیبت خیلی قاطی می شود و مباحث باهم مخلوط می شود، خیلی ها هم حرام خواری می‌کنند و توجیهات شرعی بر روی آن می‌گذارند و روی مسائل اقتصادی و  روی حلال و حرام دقت باید باشد.

  رابطه چهارم رابطه انسان با قیامت است و اگر انسان این رابطه را اصلاح کند، رابطه اش با امام زمان (عج) برقرار خواهد شد.

وظایف منتظران در عصر غیبت چیست؟

یکی از وظایف منتظران معرفت و شناخت خود امام زمان (عج) است که فرمودند «در زمان غیبت این دعا را زیاد بخوانید اَللّهُمَّ عَرِّفْنی نَفْسَکَ و بعد می رسد به اینجا که اَللّهُمَّ عَرِّفْنی حُجَّتَکَ  خدایا حجت خودت را به من بشناسان یعنی من، امام زمان شناس شوم»؛ لذا توصیه می‌کنم همه خانواده ها کتاب هایی در رابطه با امام زمان شناسی حتما داشته باشند و بچه‌های ما امام زمان (عج) را بشناسند و الان جامعه ما گاهی بعضاً امام زمان (عج) را بد جلوه دادند یعنی امام زمان (عج) را اینگونه معرفی کردند که آدمی است که با شمشیر آدم می‌کشد و آدم بدی است و همین باعث شده همه فکر کنند که این فرد بخواهد ما را هم بُکشد و این امام زمان که خشن است باید از او فرار کرد؛ امام زمان واقعی آن امامی است که امام رضا(ع) معرفی می کند «از پدر مهربان تر، از مادر مهربان تر،  از برادر مهربان تر،ا ز هر رفیقی انسش به انسان بیشتر». جوان‌های ما باید امام زمان را اینگونه بشناسند که مهربان ترین فرد عالم هستی امام زمان(عج) است و نزدیک‌ترین فرد عالم  هستی به ما  امام زمان(عج) است و کسی هم که می تواند با سرعت ترین لحظه ممکن حاجت ما را روا کند امام زمان(عج) است و اگر کسی امام زمان(عج) را اینگونه بشناسند، رابطه اش با امام زمانش، قشنگ‌ می شود.

رسالت دوم بعد از معرفت و شناخت، راهکارهای ارتباطی با امام زمان(عج) را باید بر خودمان تقویت کنیم و هفته ای  یکبار زیارت آل یاسین بخوانیم، هفته ای یک بار لحظاتی را با امام زمان(عج) نجوا کنیم و نماز استغاثه برای حضرت بخوانیم و با آقا صحبت کنیم و هر روز صبح یک توجهی به امام زمان(عج) کنیم و خالصانه به حضرت سلام بدهیم و صدقه برای سلامتی حضرت بدهیم و گاه کارمان گیر می کند، صلوات برای سلامتی امام زمان(عج) بفرستیم و سوره یاسین برای شادی روح مادر امام زمان(عج) بخوانیم؛ اینها راه های ارتباطی با حضرت است.

هر میزان که ما به یاد امام زمان(عج) باشیم، آن حضرت نیز یاد ما هستند و هوای ما را دارند لذا نباید امام زمان(عج) را فراموش کنیم، مهمترین آسیب یک خانواده این است که پدرش را فراموش کند و پدر حقیقی ما امام زمان(عج) است؛ تا می توانیم به عشق امام زمان(عج) به دیگران خدمت کنیم و این هم جز کمترین وظایف ما در قبال امام زمان(عج) است.

نکته پایانی

ما در انقلاب اسلامی زندگی می کنیم و رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه ای (مدظله العالی) فرمودند که «با خودسازی و جامعه سازی و جامعه پردازی زمینه آن تمدن عظیم اسلامی را فراهم کنیم» و تمدن عظیم اسلامی زمینه ظهور امام زمان(عج) را فراهم می کند یعنی گام‌هایی را باید در این زمینه برداریم، اول خود را بسازیم و سپس دیگران یعنی جامعه خودمان را بسازیم و بعد به سراغ تمدن اسلامی برویم و با فراهم شدن زمینه تمدن اسلامی، زمینه ظهور فراهم می شود.

گفتگو: فاطمه رحیم زاده

عکس: کوثر غلامی

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha